„Cigányországozó” józsefvárosi plakát miatt veszi el az önkormányzat a Mi Hazánk irodáját, a Fidesz is Dúró Dóráék ellen szavazott

2021. október 6. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

Egyhangú döntéssel megvonta a józsefvárosi önkormányzat a Mi Hazánk irodahasználati jogát, és felmondta a velük kötött bérleti szerződést. A párt korábban „Nem lehetünk cigányország” feliratú plakátot tett ki az ajtóra. Ezt a kerületi Fidesz is gyűlöletkeltőnek minősítette, ők is megszavazták a döntést.

Szerdán felmondta a Mi Hazánkkal kötött bérleti szerződést a 8. kerületi önkormányzat illetékes bizottsága, mert a szélsőjobboldali párt kerületi irodájának bejáratán hónapok óta egy cigányellenes, „Nem lehetünk cigányország” feliratú plakát látható.

Mint a kerületi lap beszámol róla, az önkormányzat Tulajdonosi Bizottsága konszenzusos, 5-0 arányú döntést hozott az irodabérlet felmondásáról, vagyis azt a fideszes tag is megszavazta. „A Józsefvárosi Fidesz elítél minden sértő és gyűlöletkeltésre alkalmas megnyilvánulást a cigánysággal szemben és kiáll a józsefvárosi cigány társadalom mellett” – írták ennek kapcsán.

Az ülésen jelen volt Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese is, aki kilátásba helyezte, hogy a bérleti szerződés felmondása után hivatali visszaélés miatt feljelentést fognak tenni. „Elveszi a képviselői irodámat Józsefváros polgármestere, mert olyan plakátot tettem ki, ami neki nem tetszik. Elképesztő liberális véleménydiktatúra, pedig igenis a nemzet sorskérdése, hogy kisebbségbe kerülünk-e a saját hazánkban” – írta Dúró a Facebookon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!