A Népszavától igazolt főszerkesztőt az Azonnali

2021. október 22. – 10:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kósa Andrást nevezték ki az Azonnali főszerkesztőjének. A Népszava újságírója Pintér Bencét váltja, aki Bukovics Martin menesztése után megbízott főszerkesztőként, ideiglenesen vezette a lapot.

Szeptember elején menesztették az Azonnali alapító főszerkesztőjét, Bukovics Martint. A felmondást Bukovics a bíróságon támadja meg, mert szerinte jogszerűtlen volt. Ideiglenesen Pintér Bence lett a megbízott főszerkesztő, aki korábban már dolgozott az Azonnali főszerkesztő-helyetteseként, később pedig az Ungár Péter résztulajdonában álló Ugytudjuk.hu-nak írt győri főmunkatársként.

Kósa András az Azonnali közleménye szerint újságíróként az ezredforduló után az Eduport felsőoktatási szakportálnál kezdett, majd 2002 és 2006 között a Magyar Hírlap kül- és belpolitika rovatánál foglalkozott európai uniós témákkal. 2006 és 2011 között a Hírszerző.hu újságírója, főszerkesztő-helyettese volt, 2011 és 2015 között pedig a Hvg.hu Itthon rovatának rovatvezetője. Utána egy évig a VS.hu politikarovatánál dolgozott, 2016 és 2018 között pedig a Hír TV felelős szerkesztője, illetve a Magyar Nemzet Magazin újságírója volt a lap bezárásáig. Azóta a Népszavánál dolgozott, november közepén kezd az Azonnalinál.

A szerkesztőségi közleményben azt írják, az Azonnali „épp az átalakulás időszakát éli”, az elmúlt két hónapban a szerkesztőség egy része lecserélődött. A HVG-hez szerződött Tarnay Kristóf Ábel, és a következő hetekben még két másik újságíró, Tóth Csaba Tibor és Petróczi Rafael is távozik a laptól.

Az Azonnali tulajdonosa Gerényi Gábor médiavállalkozó és Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!