Kirúgták az Azonnali egyik alapító főszerkesztőjét, Bukovics Martint

2021. szeptember 1. – 19:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd délután, az éppen zajló előválasztási kampány alatt kirúgták az Azonnali alapító főszerkesztőjét, Bukovics Martint, és egy hónapra felmentették a munkavégzés alól, számolt be az Azonnalin Bakó Bea, a lap másik alapító főszerkesztője.

A még maradó és éppen anyasági szabadság miatt a napi munkától távol lévő, de a kirúgásról szóló Azonnali-hírt jegyző Bakó Bea cikke szerint Gerényi Gábor kisebbségi tulajdonos úgy kommentálta a döntést, hogy „most lett sok a konfliktus”. Azt is írja, hogy a

felmondást bíróságon támadja meg Bukovics, mert szerinte jogszerűtlen. Ha a bíróság is jogellenesnek ítéli, egyévnyi fizetésének megfelelő kártérítésre is jogosult lehet. Ezenkívül munkaügyi pert indít az Azonnali Média Kft. ellen.

A kirúgás indoklását titoktartási kötelezettségek miatt nem közölték, az Azonnali Média Kft. ügyvezetője, Kelemen Imola azt mondta a cikk szerint, hogy „ismétlődő vezetői kommunikációs problémák, valamint hatáskörtúllépés” miatt szüntették meg az alapító főszerkesztő munkaviszonyát.

Kedd délután Gerényi Gábor kisebbségi tulajdonos és Kelemen Imola ügyvezető szerkesztőségi ülésen számolt be a szerkesztőség tagjainak a főszerkesztő kirúgásáról, ekkor hivatkoztak a sok konfliktusra. A szerkesztőségi ülésre a másik alapító főszerkesztőt, a gyeden lévő Bakó Beát nem kapcsolták be Zoomon, a szerkesztőség tagjai értesítették őt utólag az elhangzottakról. Bakót jelenleg azért sem lehetne kirúgni, mert anyasági szabadságon van.

Gerényi később az ügyben annyit mondott telefonon: „nem egyedül döntöttem”. A cikk szerint viszont a lap többségi tulajdonosa, Ungár Péter, LMP-s parlamenti képviselő telefonon azt mondta a lapnak, ő csak pénzügyi befektetőként van jelen a cég életében, most a kampányolással foglalkozik, és nem tudja az ügyet érdemben kommentálni. Ungár megkeresésünkre azt mondta az ügyről, reméli, az Azonnali továbbra is színvonalas lap marad.

Gerényi elmondta, ideiglenesen Pintér Bence lesz a megbízott főszerkesztő, aki korábban már dolgozott az Azonnali főszerkesztő-helyetteseként, később külsős cikkeket írt a lapba, és az Ungár Péter résztulajdonában álló Ugytudjuk.hu-nak dolgozik győri főmunkatársként. Pintér azt mondta, ideiglenes a megbízatása, csak addig marad pozícióban, amíg végleges főszerkesztőt nem találnak a helyére, és reméli, marad a szerkesztőség, illetve tovább működik az Azonnali.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!