Látogatási tilalom lépett életbe a Semmelweis Egyetem öt klinikáján

2021. október 21. – 08:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Semmelweis Egyetem október 21-től látogatási tilalmat vezetett be öt klinikáján, így a Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán – olvasható az egyetem reggeli közleményében.

Súlyos-kritikus állapotú, hosszú ideje az egyetemen fekvő beteg esetén a klinika igazgatója egyedileg adhat, alkalmanként 1-1 hozzátartozónak engedélyt a megfelelő védőfelszerelésben történő látogatására – írták. A rektori utasítás visszavonásig érvényes.

Az intézkedésre a koronavírus-járvány és a szezonális fertőzések elkerülésének érdekében került sor. Szerdán ezerhatszáz fölé emelkedett a napi fertőzöttek száma, a járvány terjedését jól mutatják az emelkedő számok, így a szennyvízadatok is.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és az egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója október három hete még arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma itthon minden bizonnyal kevésbé terheli majd meg az egészségügyi ellátórendszert, mint az előző kettő. „Természetesen a vírus változhat, ezért ezek a szabályok is módosulhatnak” – figyelmeztetett akkor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!