Merkely: Minden oltatlan koronavírusos lesz

2021. október 7. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány negyedik hulláma itthon minden bizonnyal kevésbé terheli majd meg az egészségügyi ellátórendszert, mint az előző kettő – fejtette ki az Infostart érdeklődésére Merkely Béla. „Természetesen a vírus változhat, ezért ezek a szabályok is módosulhatnak” – figyelmeztetett.

„Nem egy második-harmadik hullám típusú görbét fogunk látni, hanem egy elnyújtott, laposan emelkedő görbét. A delta vírusvariáns rendkívül fertőzőképes, és meg fogja találni azokat a személyeket, akik nincsenek beoltva” – fogalmazott a szakember, aki szerint az átoltottság és átfertőzöttség mértéke relatíve magas, de nyájimmunitás nem érhető el, vagyis „gyakorlatilag minden oltatlan el fogja kapni ezt a betegséget”.

Merkely még májusban a TV2 Propaganda című műsorában azt mondta, hogy nem lesz negyedik hullám szeptemberben Magyarországon. „Nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismételt járványt okozzon, mert nagyon magas az átfertőzöttség, és nagyon magas az átoltottság is, és nemcsak egy fajta vakcinával oltottak, hanem sok fajta vakcinával. Én örülök annak, hogy nem csak egy vakcinára épül a magyar védekezés, mint sok országban” – mondta korábban a szakember.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!