A hódmezővásárhelyi Fidesz szerint Márki-Zaynak le kellene mondania a polgármesteri posztról

2021. október 18. – 08:12

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter lemondását kéri polgármesteri posztjáról a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete – írja az MTI a párt hétfői közleménye alapján. Azt írták, hogy miután vasárnap este nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay miniszterelnök-jelölti kampányba kezd, úgy döntöttek, kezdeményezik a lemondását, és kérték, hogy adja át a város vezetését ideiglenesen az általa utódként megnevezett Szabó János alpolgármesternek, és írjanak ki időközi polgármester-választást 2022 áprilisára.

„Immár egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta” – írták. A Fidesz helyi csoportja ezt tiszteletben tartja, és jó egészséget kíván a politikusnak a további küzdelmeihez. Nem lehet azonban, hogy a városnak újabb fél évig ne legyen polgármestere, a lemondással elkerülhetővé válik, hogy Hódmezővásárhely továbbra is Márki-Zay Péter és az országos politika túsza legyen – fogalmaztak.

Hozzátették, hogy amennyiben fontos Márki-Zaynak Hódmezővásárhely, amennyiben valóban szereti ezt a várost, lemond. Nem lehet ugyanis egyszerre két feladatot is ellátni: várost vezetni és országos politikai kampányt folytatni, különösen akkor, ha valaki hat párt érdekeit és céljait akarja összeegyeztetni – áll a közleményben, amelyben a Fidesz hozzáteszi: a lemondás korrekt és tisztességes lépés, ami a város érdekeit szolgálja. Majd felemlegették Lázár Jánost, aki hasonlóan járt el, amikor tíz évvel ezelőtt az országos politika első vonalába lépett.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a vasárnap esti eredmények alapján 56,7 százalékkal megnyerte az előválasztást. Az eseményeket videóban itt foglaltuk össze. A Fidesz is reagált az eredményre, a legújabb videójukban azt állítják, hogy Karácsonyt Márki-Zay Péter váltotta a Gyurcsány-show-ban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!