Nagyon úgy tűnik, hogy a Párbeszéd beállt Márki-Zay mögé

2021. október 15. – 13:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Támogatjuk Márki-Zay Péter zöldpolitikai törekvéseit, ezzel a címmel küldött levelet és posztolt Facebookra pénteken a Párbeszéd. Ezzel, ha konkrétan nem is mondták ki, beálltak Márki-Zay Péter mögé az ellenzéki előválasztás utolsó előtti napján. Ugyan egyértelműnek tűnhetne, hogy amikor a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára, és támogatóit is arra kérte, hogy szavazzanak rá, az azt is jelentette egyúttal, hogy pártja is Márki-Zay mögé állt be. Azonban ez nem ilyen egyszerű, a párt több vezető politikusa is Dobrev mellé húzta az ikszet, például Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Újbuda alpolgármestere vagy Erőss Gábor, elnökségi tag, Józsefváros alpolgármestere is így tett.

A Párbeszéd a közleményben is csak azt írja, hogy

  • örömükre szolgál, hogy Márki-Zay Péter hitet tett a zöld értékek mellett,
  • kiállt az önálló, klímaügyet is magában foglaló zöldminisztérium mellett,
  • egyértelművé tette, hogy felmondaná a Paks2 szerződését,
  • ennek nyomán támogatják Márki-Zay Péter zöldpolitikai törekvéseit.

Arra a kérdésünkre, hogy ezzel a Párbeszéd beállt-e Márki-Zay mögé, a párt csak annyit közölt, hogy a Párbeszéd Karácsony Gergelyt támogatja, aki viszont Márki-Zay Pétert támogatja. Vizuális beállítottságú olvasóink most idézzék fel maguk elé a répahúzós orosz mesét, amiben egyre többen húzzák sorban egymásba kapaszkodva a répát, míg végül odáig fajul a helyzet, hogy

Egérke húzta a macskát, macska húzta Bogárkát, Bogárka húzta unokát, unoka húzta anyókát, anyóka húzta apókát, apóka húzta a répát – húzták-húzták, hót rántottak rajta – erre aztán engedett a répa, kifordult a földből.

Nos, a mai közlemény szerint a Párbeszéd az egérke, Karácsony az apóka és Márki-Zay Péter a répa.