Meglehetősen elmérgesedett a Dobrev és Márki-Zay közötti viszony az elmúlt napokban

2021. október 13. – 18:28

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem 90 ezer szavazat volt a különbség az ellenzéki előválasztás első fordulójában Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között, ám Karácsony Gergely visszalépése után kiélezett küzdelem alakult ki kettejük között.

Már csak ennek is betudható, na meg a folyamatosan szivárgó részvételi, és bizony részeredményekről beszámoló információkból, hogy miközben a Demokratikus Koalíció hirdetésekben támadta Márki-Zayt, a hódmezővásárhelyi polgármester folytatta a más az első fordulóban is folytatott kommunikációt arról, hogy Dobrevvel nincs esély legyőzni Orbán Viktort 2022-ben.

Amikor Karácsony Gergely bejelentette visszalépését múlt pénteken, arra kérte az őt támogató pártokat, szervezeteket és közösségeket, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak.Ez azonban nem történt meg, sőt, az elmúlt napok legnagyobb vitáit éppen a Párbeszéd egyes politikusai idézték elő.

Márki-Zay Péter az ATV Híradójának úgy nyilatkozott, szomorú, hogy a korábban Karácsonyt támogató politikusok a második fordulóban Dobrev Klárát támogatják.

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat.”

– fogalmazott igen élesen a miniszterelnök-jelölt, aki később ugyan bocsánatot kért megfogalmazásáért, ám a DK addigra már nemcsak harcos nyilatkozatokat adott ki, de újabb hirdetési és mozgósítási kampányba kezdett, azt állítva, Márki-Zay a DK szavazóit hazaárulózta le.

A viták, szerdára úgy tűnhet, óráról órára hevesebbé válnak a két jelölt versenyében, az elmúlt napokról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!