Kérdőívvel keresi a Ferihegyi gyorsforgalmi jövőjét a BFK

2021. október 13. – 10:35

Másolás

Vágólapra másolva

Egy éve jelentette be Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetője, hogy áttervezik a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat, most pedig arról számolt be szintén Vitézy, hogy kérdőíves formában várják a környéken lakók, illetve a gyorsforgalmin közlekedők véleményét arról, hogyan lehetne jobbá tenni a 2x1-es sávos út, illetve az azt körülölelő „szervízút” jövőjét.

„Olyan nagyszabású városfejlesztést tervezünk, amelynek köszönhetően javul teljes dél-pesti kerületek közlekedése és az érintett városrészek közötti keresztirányú közúti, autóbuszos, gyalogos és kerékpáros kapcsolat is” – írja a projektről Vitézy. Mivel ez átfogó újratervezést igényel, amiben a közösségi közlekedést részesítenék előnyben, a kérdőív ezekre a közlekedési opciókra is jelentős mértékben kitér.

A tervezéshez felmérik, hogy a közlekedők milyen céllal – munkába járás, iskolába történő eljutás, bevásárlás, a repülőtér elérése – és milyen gyakran veszik igénybe a Ferihegyi repülőtérre vezető utat és a Gyömrői utat, milyen módon – BKK-busz, Volánbusz, kerékpár, gyalog – közlekednek azokon, és hogy milyen feltételekkel támogatnák új buszsáv és kerékpársáv kialakítását, járdák építését, illetve a zöldfelületek növelését. Fontos szempont az is, hogy mire lenne ahhoz szükség, hogy gyakrabban vegyék igénybe a vasutat, és a vasútállomások (Ferihegy, Szemeretelep, Pestszentlőrinc) megközelíthetősége kapcsán milyen problémákat tapasztalnak.

A kérdőívek kitöltésére 2021. november 5-ig van lehetőség ezen az oldalon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!