Elfogták a Momentum sajtótájékoztatóján pofozkodó férfit, aki Fekete-Győrt is megütötte

2021. október 12. – 15:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti rendőrök órákon belül azonosították a férfit, aki a gyanú szerint egy párt sajtótájékoztatóján többeket megütött a Széll Kálmán téren, írja a Police.hu. A rendőrség közlése alapján a Momentum hétfői sajtótájékoztatójáról van szó, amelyről a Telex is beszámolt.

Hétfői cikkünkben azt írtuk, hogy a sajtótájékoztatót többször megzavarták egy szitkozódó férfi bekiabálásai, akinek nem lehetett pontosan kivenni a szavaiból, hogy kivel vagy mivel is van baja, viszont a Momentum sajtóreferensét egy alkalommal megütötte, majd egy lökdösődés erejéig később is visszatért a helyszínre. A bekiabált mondatai alapján azonban nem biztos, hogy pontosan tudta, milyen eseményen van.

A rendőrség kedden azt írta: a férfi két résztvevőt is megütött, egy harmadikat pedig megpróbált megütni. A bántalmazások során senki sem szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést, az elkövető elhagyta a helyszínt.

A fővárosi rendőrök néhány órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, majd a BRFK munkatársai segítségével még aznap este II. kerületi lakásán elfogták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 48 éves V. Pétert előállították, és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi nem tett vallomást.

A Momentum közleménye szerint a férfi a párt egyik elnökségi tagját, Ilyés Mártont és Fekete-Győr Andrást is megütötte, amellett, hogy a sajtóreferenst pofonvágta. „Mérhetetlenül felháborítónak és elszomorítónak tartjuk, hogy az elmúlt 12 évben idáig jutott a közéleti moralitás: emberek fizikálisan mennek neki politikusoknak, aktivistáknak, konkrét fájdalmat akarnak okozni azért, mert valaki a számára nem megfelelő oldalon politizál. Szerencsére fizikálisan nem sérült meg komolyabban senki a tegnapi eseményen, ellenben a magyar társadalom érzelmi és morális sérelmei kézzelfoghatóak. Amikor a Momentum politikai kultúraváltásról beszél, erről is beszél: a politikának nem lehet olyan uszító, megosztó hatása, hogy az emberek eljussanak odáig, hogy megtámadnak másokat” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!