Trumpot, populizmust emlegetve szólítja fel Dobrev Klára Márki-Zayt, hogy ne veszélyeztesse az összefogást

2021. október 12. – 11:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vigyázzunk az összefogásra, kezdi legújabb, bő ötperces videós nyilatkozatát Dobrev Klára. A politikus arról beszélt, hogy eddig tisztességesen ment az összefogás, igazi demokratikus ünnep volt az előválasztás, de ezt a tisztességes versengést a második forduló kezdetére Márki-Zay Péter pár nap alatt

Trump típusú élet-halál harccá változtatta.

Megjelent a gyűlölködés, a hazug lejáratókampány, a hazaárulózás, mondta Dobrev. „A recept ismert Orbántól Trumpig: ne beszélj az ország számára fontos dolgokról, csak az ellenfeledről. Állíts róla mindent, ami az eszedbe jut, minél nagyobb hazugság, annál jobb.”

Én eddig egyszer sem reagáltam, de ezt két okból már nem tehetem meg, folytatta a politikus.

  • A történelem arra tanít, hogy ha nem parancsolsz idejekorán megálljt, a populizmusnak végzetes következményei lehetnek.
  • Másrészt ez a kampány nem pusztán engem próbál lejáratni, hanem szétveri az ellenzéki összefogást, ami nélkül esélyünk sincs Orbán ellen.

Aki fideszesnek mutatja a legnagyobb ellenzéki pártok szavazóit, aki általános pártellenes hangulatot szít, aki Trump módjára előre bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalást fog kiáltani, aki lehazaárulózza a nem őket támogató ellenzékieket, aki szerint nem őt támogatni csak zsarolás miatt lehetséges, és az ilyeneket a családjuk is megveti, az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni – utalt Dobrev az elmúlt napok Márki-Zay-nyilatkozataira.

Ez a viselkedés az összefogásra leselkedő legnagyobb veszély. Aki ezt csinálja, nemhogy áprilisig, de decemberig sem tudja egyben tartani az ellenzéki összefogást, mondta Dobrev.

Szerinte aki győz az előválasztáson, amögé nemcsak a pártelnököknek, hanem a szavazóiknak is fel kell majd sorakozni, és ez így, a Fidesz-stílusú lejáratókampánnyal veszélybe kerül.

Dobrev azt mondta, meg fogja védeni az ellenzéki összefogást, ha kell, küzdelemben is. Hozzátette: nem Márki-Zay egyedül győzött Hódmezővásárhelyen, hanem az összefogás győzött. Mint ahogy Budapesten is. Ez az ellenzéki összefogás fog győzni 2022-ben is, nem pedig Márki-Zay vagy Dobrev Klára, mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!