Dobrev: Nem tudok olyan fáradt lenni, hogy lehazaárulózzam a szavazókat

2021. október 11. – 20:03

Másolás

Vágólapra másolva

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje újra megragadta az alkalmat hétfőn este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy ismét elmondja: Márki-Zay Péter hazaárulózott. Sőt, azt is mondta, először érzi azt, hogy az előválasztási kampányban már a támogatókat, szavazókat „üti meg ezzel a politika.”

Pedig már a kedd esti adás előtt tudni lehetett, hogy Márki-Zay Péter bocsánatot kért szerencsétlen megjegyzéséért, sőt, határozottan kimondta, hogy nem tartja hazaárulónak azokat, akik nem követték Karácsony tanácsát és Dobrevre szavaznak. Továbbá, hogy mélyen szégyelli magát és nagyon sajnálja, hogy figyelmetlen volt, és rossz asszociációra okot adó, rossz megfogalmazást használt, és megkövette azokat, akik ezt jogosan magukra vették. Dobrev ennek ellenére a témánál maradt:

„Kérném a Pétertől, hogy sokkal óvatosabban!” – fogalmazott. Szerinte az ellenzéki előválasztási kampányban a negatív kampány nem léphet át bizonyos szintet, nem lehet veszélyeztetni az ellenzéki összefogást meggondolatlan kijelentésekkel.

Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay Péter az ATV Híradójában arról beszélt: nagyon szomorú, amiért Karácsony korábbi támogatói nyíltan Dobrev mögé álltak be, mert ezzel Orbán hatalomban maradását szolgálják. Így fogalmazott:

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban.”

Később Márki-Zay elnézést kért, és arra hivatkozott, hogy fáradt volt, erre replikázott úgy Dobrev Klára, hogy ő sose lenne annyira fáradt, hogy hazaárulónak nevezze a szavazókat.

Dobrev állítja, hogy arra kérte ellenfelét, adjanak ki egy közös nyilatkozatot, ami a tisztes versengésre vonatkozik. „Azt kértem és javasoltam, hogy vegyünk bele olyan mondatokat, hogy nem lehet alaptalanul bárkit bármivel, például zsarolással vádolni” – mondta, majd hozzátette, végül nem jött létre ez a közös nyilatkozat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!