Akadozott az online szavazás az ellenzéki előválasztáson

2021. október 10. – 14:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több olvasónk is jelezte, hogy fennakadásokat tapasztalt, amikor online szeretett volna szavazni az ellenzéki előválasztáson. A szervezők a hivatalos Facebook-oldalon elismerték a hibát, azt állítják, hogy kétszer is terheléses támadás érte az informatikai rendszerüket a nap folyamán. Előbb azt írták, hogy dolgoznak a rendszer védelmén, és türelmet kérnek, majd délután öt előtt már azt jelezték, hogy bár a támadás picit lelassította a rendszert, leállítani nem tudta, és mostanra maradéktalanul elhárult a veszély.

Vasárnap reggel elkezdődött az ellenzéki előválasztás második fordulója, és a mostani tervek szerint jövő szombat estig lehet leadni a szavazatokat személyesen az országban bárhol, vagy az erre kifejlesztett internetes felületen. Ketten maradtak versenyben, vasárnapra eldől, Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz az ellenzék vezetője 2022-ben.

Az előválasztás első fordulója is hasonló nehézségekkel indult, amit eleinte hatalmas sikerként próbáltak tálalni az ellenzéki pártok, majd túlterheléses, célzott kibertámadásról kezdtek beszélni, és ezzel nyíltan a kormányt vádolták. A Fidesz másnap egy tömör mondattal visszaszúrt, majd az újraindítás után Karácsony Gergely főpolgármester már egyenesen Kínáig vezette a szálakat. Az esetről kiadott jelentés alapján kiderült, hogy valóban volt támadás, ám azt egy könnyen elkerülhető hiba miatt sikerült véghezvinni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!