Mégis kész lehet határidőre a szegedi tram-train

2021. október 8. – 13:37

Másolás

Vágólapra másolva

Időben elkészül a szegedi villamoshálózat fejlesztése, hogy az eredeti terveknek megfelelően decemberben elindulhasson a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train, nyilatkozta a Délmagyarnak a beruházás főmérnöke, Kanda Imre. Csak az elmúlt hónapok próbafutásai során derült ki, hogy a tram-train áramfelvétele lényegesen nagyobb a szegedi PESA villamosokénál. Egyszerűen elfelejtették megvizsgálni, hogy a hálózat bírja-e a megnövekedett terhelést.

Felmerült, hogy a hálózat fejlesztése miatt csúszhat a tram-train indulása, mivel a tervek szerint legkésőbb december 31-ig kell végeznie a munkálatokkal a szegedi közlekedési vállalatnak. Kanda Imre szerint ha a próbafutások a jelenlegi ütemben haladnak, már az adventi időszakban közlekedhet a két város között a tram-train. Az előírt 50 ezer kilométeres tesztüzemnek lassan a felénél járnak, eddig több mint 20 ezer kilométert tettek meg problémamentesen a Valenciában érkezett szerelvények. A probléma a tesztüzemet nem befolyásolja.

A Hódmezővásárhely–Szeged tram-train a két csongrádi város belterületén villamosként, a városok között vasútként működik majd, a tervek szerint fél óra alatt lehet majd eljutni Hódmezővásárhely Népkertből a szegedi Nagyállomáshoz. A beruházásért kormánybiztosként Lázár János felel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!