Lázár János konzultációt indít a tramtrainről

2021. június 19. – 08:27

frissítve

Lázár János konzultációt indít a tramtrainről
Lázár János a tramtrain tesztjáratán. Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Internetes konzultáció indul az ősztől közlekedő Hódmezővásárhely-Szeged tramtrain üzemeltetéséről – közölte Lázár János, a beruházásért felelős kormánybiztos az MTI-vel. A térség fideszes országgyűlési képviselője szerint a közlekedési fejlesztés minden hódmezővásárhelyi életét jobbá teszi, a villamosvasút közelebb hozza egymáshoz a két várost: mindössze fél óra alatt a Hódmezővásárhely Népkertből a szegedi Nagyállomásnál lehetnek az utasok.

A kormánybiztos ugyanakkor úgy véli, számos olyan üzemeltetési kérdés van, melyről a leendő használók véleményét kikérve kell dönteni. Így például várják arra a választ, mekkora az érdeklődés az éjszakai járatok iránt; csúcsidőben milyen gyakran közlekedjenek a szerelvények; szívesen használnának-e a jegyvásárláshoz mobiltelefonos applikációt vagy bankkártyát az utazók. Felmérik az igényt arra is, hogy a távolabbról ingázók váltanának-e más járműtípusokra is érvényes átszállóbérletet vagy Szegeden és Hódmezővásárhelyen egyaránt érvényes ikervárosi kombinált bérletet. A kérdőívre a https://www.lazarjanos.hu/konzultacio/ címen várják a válaszokat július közepéig.

A Telex stábja elment egy napra a választókerületébe Lázár Jánossal, bejutottunk a mezőhegyesi ménesbirtok különböző egységeibe, valamint a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő tramtrain elkészült városi vonalára is, ahol már javában folyt a tesztüzem az őszi átadás előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!