Karácsony visszalépése után reagált Orbán: Pech

2021. október 8. – 11:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől Karácsony Gergely, támogatóit, szavazóit pedig arra kérte, hogy a második fordulóban Márki-Zay Péterre szavazzanak. Karácsony és Márki-Zay közös sajtótájékoztatója még véget sem ért, Orbán Viktor már szűkszavúan reagált is a történésekre:

Pech.

Gyorsan reagált a Fidesz is Karácsony visszalépésére, az új videóban elismételve a kampányban már megszokott narratívával: „Karácsony, a balfék haver annyira ciki lett, hogy Gyurcsány leszedte a színpadról. De nem baj! Gyurcsány kalapjában van másik! Mindegy, ki kerül a kirakatba, a főszerepben úgyis Gyurcsány marad!”

A fővárosi Fidesz egészen odáig ment, hogy ezek után akár a budapesti főpolgármesteri posztról is lemondhatna Karácsony.

Fideszes politikusok értelmezésében a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíció sikere Karácsony visszalépése. Erről posztolt a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté és Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója is. Kocsis szerint a budapesti főpolgármester vállalhatatlanná vált a szavazók előtt, és ezért Gyurcsány lecseréli.

„Egymillió aláírásnál most Karácsony lelép, de mennünk kell tovább, Gyurcsányt is meg kell állítanunk! Írjuk alá a petíciót! Hajrá Magyarország!”

Hollik István, mindezt egyetlen mondattal foglalta össze: „Karácsony Gergely megállítva. Most Gyurcsányon a sor!” Hozzájuk csatlakozott a KDNP államtitkára, Rétvári Bence, aki úgy értékelte, hogy Karácsony kiszállásával elvégezték a munka felét.

Gulyás Gergely bocsánatkérésre (természetesen idézőjelben értve) kényszerült, miután a múlt heti Kormányinfón arról beszélt, hogy biztosan Karácsony lesz az előre megírt előválasztás győztese. Közleményében „elnézést kért”, hogy eltévesztette a bábszínház szereposztását, és a valóságosnál bénább forgatókönyvírónak vélte a szálakat mozgató Gyurcsányt.

„Gulyás Gergely töredelmesen elnézést kér Karácsony Gergelytől és Gyurcsány Ferenctől. A főpolgármestertől azért, mert olyan szerepben tüntette fel, amelyet Gyurcsány Ferenc nem neki szánt. Gyurcsány Ferenctől pedig azért, mert szellemesebb forgatókönyvíró, mint gondolta. A párt és parlamenti támogatottság nélküli Márki-Zay sokkal alkalmasabb Gyurcsány Ferenc bábszínházában főszereplőnek, mint a főpolgármester.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!