Lemondott Karácsony Gergely kampányfőnöke

2021. október 8. – 10:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gál J. Zoltán a Telexnek nem kommentálta az értesülést, hogy lemondott a kampányfőnöki posztjáról. A hírek szerint Karácsony Gergely ma bejelenti a visszalépését.

Több, egymástól független forrásból úgy értesültünk, hogy lemondott pozíciójáról Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely előválasztási kampányfőnöke, miután csütörtökön az a döntés született, hogy a főpolgármester visszalép az előválasztás második fordulójától Márki-Zay Péter javára.

Megkerestük Gál J. Zoltánt, és kértük, hogy erősítse meg, vagy cáfolja információinkat, ám a főpolgármester stratégiai főtanácsadója azzal hárította el a Telex érdeklődését:

annál többet, hogy nem kommentálja, nem tud mondani.

A nem cáfolt lemondás előzménye, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay csütörtök éjjel közös, rendkívüli sajtótájékoztatót hirdettek péntek 10 órára a budapesti Kossuth térre. Ezt később 11 órára módosították – természetesen a Telexen is közvetítjük.

Sajtóértesülések szerint Karácsony ott fogja bejelenteni, hogy visszalép az előválasztási jelöltségtől Márki-Zay javára. Az értesüléseket nem kommentálták a csütörtöki tárgyalások résztvevői, információnk szerint teljes hírzárlatot rendeltek el.

Karácsony Gergely és Gál J. Zoltán – Fotó: Huszti István / Telex
Karácsony Gergely és Gál J. Zoltán – Fotó: Huszti István / Telex

A bejelentés előtt, csütörtök délután Fekete-Győr András rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Momentum Márki-Zay Pétert, és nem Karácsony Gergelyt fogja támogatni az előválasztás második fordulójában. A bejelentésen azt kérték, hogy tegyen így a Jobbik is. Ezután a kiszivárgott hírek szerint Karácsony órákig tárgyalt az őt támogató pártokkal, itt születhetett meg a döntés a visszalépésről.

Gál J. Zoltán, aki korábban MSZP-s országgyűlési képviselő, illetve Gyurcsány Ferenc alatt államtitkár volt, a főpolgármesteri kampányban is már Karácsony Gergely mellett dolgozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!