Az újraszámlálás után elismerte vereségét Budafok-Tétényben Molnár Gyula

2021. október 8. – 16:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elismerte vereségét pénteken az MSZP volt társelnöke, Molnár Gyula, aki Budapest 18. választókerületében, Budafok-Budatétényben indult az ellenzéki előválasztáson Tóth Endrével szemben. A momentumos budafok-tétényi önkormányzati képviselő mindössze 73 szavazattal előzte meg Molnárt, és mivel nagyok sok érvénytelen szavazat is volt, ezért újraszámolták a szavazatokat a választókerületben.

Molnár azt írta bejegyzésében, hogy csökkent ugyan a különbség, de maradt az eredeti végeredmény. Gratulált Tóth Endrének, és támogatásáról biztosította a jövő évi országgyűlési választásokon. A Momentum oktatáspolitikusát és egyben elnökségi tagját a Jobbik és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatta, és megválasztása esetén a Momentum frakciójába ülne be.

Molnár Gyula veresége azért is volt meglepő, mert 2018-ban ellenzéki koordináció nélkül győzte le a Fidesz külpolitikusát, Németh Zsoltot. Az ős-MSZP-s Molnár elég szövevényes úton lett a DK jelöltje az előválasztáson, egy ponton azt is állította, hogy nem is akart a párt jelöltje lenni.

Tóth Endre kommentben köszönte meg Molnárnak, hogy elismerte győzelmét, és azt írta, rá is számít a Fidesz elleni harcban. Ez azért pikáns némileg, mert az elmúlt években többször azzal vádolták Molnárt, hogy összejátszik a Fidesszel.

Budafok-Budatétényen kívül még öt helyen rendelt el újraszámlálást az Országos Előválasztási Bizottság, szombatra ígértek hivatalos eredményeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!