Bontani kezdték a januárban életveszélyessé nyilvánított angyalföldi társasházat

2021. október 8. – 14:49

Másolás

Vágólapra másolva

Bontani kezdték azt az angyalföldi társasházat, amelyből januárban 24 óra alatt kellett kiköltözniük a lakóknak, mert életveszélyessé nyilvánították a megsüllyedő épületet, írták a XIII. kerület Kertváros Fb-csoportban.

A Mosoly utca 25. alatt található épületről korábban a Telexen is írtunk. A társasházról már 26 évvel ezelőtt is tudták, hogy fokozatosan süllyed, statikai problémái vannak, de felújításra ennek ellenére sem került sor. A lakók az önkormányzatra mutogattak ennek elmaradása miatt, míg a XIII. kerület a lakóközösséget tette felelőssé. A házat több statikus is megvizsgálta, de szinte mindenki a bontás mellett foglalt állást, az épület állapota alapján az tűnt ésszerűnek.

Az életveszélyessé nyilvánított angyalföldi épület – Fotó: Bődey János/Telex
Az életveszélyessé nyilvánított angyalföldi épület – Fotó: Bődey János/Telex

A fentebb említett kerületi csoport megtudta az önkormányzattól, hogy a társasház tulajdonosai találtak egy magáncéget, amelynek el tudták adni a lakásaikat. Ugyanez a cég aztán két hónapja egyedüli licitálóként megszerezte azt a 16 lakást is, amelyik önkormányzati tulajdonban volt. A XIII. kerületi Közszolgáltató ZRt. árverésén 85 millió forintot ajánlott.

A bontási munkálatok után egy új társasház épület fel az angyalföldi telken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!