Október 13-án vitáznak egymással a második fordulóba bejutott miniszterelnök-jelöltek

2021. október 4. – 08:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Október 13-án szerdán, 18:30-kor tartják az ellenzéki előválasztás második fordulójába jutott miniszterelnök-jelöltek vitáját az RTL Klubon. A vitát élőben közvetíti a csatorna, és online is követhető lesz. A vitát teljes terjedelmében megismétlik aznap a késő esti RTL Híradó után.

A vitát ezúttal is Rábai Balázs moderálja majd, az első vitáról szóló összefoglalónkat itt tudja megnézni, élő tudósításunkat pedig itt találja. A vita pontos szabályairól az RTL Magyarország akkor tud tájékoztatást adni, ha eldől, hogy kettő vagy három jelölt marad versenyben a második fordulóra, írják a közleményükben.

A miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójába Dobrev Klára (DK), Karácsony Gergely (MSZP–LMP–Párbeszéd) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) jutott be. Arról már megállapodott Karácsony és Márki-Zay, hogy szövetségesként folytatják a versengést, de abban még vita van köztük, hogy melyikük lépjen vissza a másik javára, ki tudná nagyobb eséllyel legyőzni az első fordulót megnyerő Dobrev Klárát. Egy hetet adtak maguknak, hogy döntsenek a visszalépésről. Biztosra vehető, hogy egyikük vissza fog lépni, ez is része a megállapodásuknak.

Karácsony azt nyilatkozta a Telexnek vasárnapi kampányrendezvénye után, hogy maximum akkor lépne vissza, ha elütné a villamos. A néhány órával később megrendezett nagygyűlésén Márki-Zay úgy fogalmazott: ő tudná megszólítani a legtöbb embert, de kész félrerántani a kormányt, ha Karácsony hiúsági kérdést csinál a jelöltségből.

A miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulóját október 10. és 16. között rendezik. Az RTL Klub közleménye szerint a miniszterelnök-jelöltek első vitáját 669 ezren nézték meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!