Dobrev: Zavarosnak érzem Karácsonyék ötletét, nem lehet menet közben kitalálni, hogy tandemben indulnak

2021. október 4. – 20:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zavaros javaslatnak érzem Karácsonyék ötletét, nem gondolták szerintem még végig, mondta Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfő este.

„Egy miniszterelnök-jelöltet választunk, és az ország áprilisban egy miniszterelnököt választ. Hogy fog kinézni az RTL Klubon egy vita? Mindketten ott állnak?” – tette fel a kérdést.

Álljanak össze, a visszalépés is bőven belefér, nekem ezzel nincs bajom, mondta Dobrev, azt viszont nem lehet megtenni a szavazókkal sem, hogy nem tudják, kire szavaznak. A csapat összeállt, együtt váltjuk le a rendszert, de a végén ott valakinek állnia kell. Két fél ezt nem fogja tudni megoldani, mondta.

Holnap mennek nyomdába a szavazólapok, az, hogy ketten vannak egy sorban, az „nem tűnik valószínű forgatókönyvnek”, mondta. „Nem lehet ezt menet közben kitalálni, hogy tandemben indulnak”, mondta. (A DK az RTL-nek kicsit karcosabban fogalmazott, azt mondták, bohózatba fulladhat az előválasztás ettől az ötlettől, ezért nem támogatják a korábban elfogadott szabályok megváltoztatását.)

Idő előtti az a kérdés, hogy ő benne lenne-e egy Karácsony-kormányban, mondta. Megkötötték a szerződést, hogy együtt váltják le Orbánt, lényegében ennyit mondott Rónai Egonnak az erről szóló kérdésére Dobrev.

Hogy a Jobbik nem támogatja egyértelműen őt, arra azt mondta, nem csalódás. Jakabbal és a Jobbikkal ugyanúgy volt megállapodásuk, mint más pártokkal, mondta. „Mindenki számolt, és azt látták, hogy a Jobbik és a DK állapodott meg a legtöbb körzetben. Persze, mert nekünk volt a legtöbb jelöltünk”, mondta. Azt is mondta érvként, hogy nem valaki ellenében léptettek vissza.

Dobrev a műsorban többször is mondta, hogy óva inti az ellenzéket, hogy eldurvuljon a hangnem, a vita a pártok között, hogy ne tudjon Karácsony és Márki-Zay megállapodni, és arra is figyelmeztetett, hogy a „gyurcsányozással”, karaktergyilkolással átveszik a Fidesz módszereit.

Állampolgárságot vissza nem veszünk, de a szavazati jog nem feltétlenül jár annak, aki soha nem élt itt, mondta Dobrev egy konkrét kérdésre. De koalíciós kormányzásra készülünk, okos kompromisszumot ki lehet találni, hogy a határon túli magyaroknak megmaradjanak a lehetőségeik, hogy az őket érintő dolgokba beleszólhassanak, mondta.

„Koalíciós kormányzásra készülünk, nem lehet kicsipkedni embereket”, mondta arra, hogy Hadházy Ákost Karácsonyék elszámolási kormánykoordinátornak szánják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!