Újraindul a szavazatszámlálás, jönnek a bejelentések

2021. szeptember 30. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda délután kezdték el bejelenteni a választókerületi végeredményeket, majd éjjel kettő után függesztették fel a szavazatszámlálást csütörtök reggel 9-ig. Az eseményeket ebben a folyamatosan frissülő cikkünkben közvetítettük, hajnalig 106 választókerületből 50-ben hirdettek győztest.

Czeglédy Csaba legyőzte Ungár Pétert Szombathelyen, míg Orosz Anna Gy. Németh Erzsébet, Tordai Bence pedig Kálmán Olga ellen nyert a fővárosban. Hatalmas vereségbe szaladt bele Mesterházy Attila Veszprémben, és kikapott az offshore-botrányba keveredett DK-s jelölt is Székesfehérváron. A legtöbb szavazatot eddig Szél Bernadett kapta, és több regnáló országgyűlési képviselő is simán hozta a körzetét.

A miniszterelnök-jelöltek versenyét jócskán vezeti Dobrev Klára, de a fővárosi szavazatokkal elkezdett feljönni Karácsony Gergely, míg a harmadik továbbjutó Márki-Zay Péter lehet. Utóbbi este bejelentette, nem kizárt, hogy Karácsonnyal egymás javára visszalépnek a második forduló előtt. A miniszterelnök-jelölti verseny végeredménye csak csütörtökre lesz meg. Reggel folytatják a szavazatok számlálását, várhatóan délelőtt érkeznek az újabb eredmények.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!