Török Gábor: A Fideszben tényleg elhiszik, az előválasztás csak színjáték

2021. szeptember 30. – 12:27

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este élő eredményértékelő műsort tartottunk, ahol a Telex vendége volt Török Gábor. A politológus szerint a részvétel szempontjából siker az előválasztás, hiszen minden negyedik szavazó elment, és leadta a voksát valamelyik jelöltre. Azt mondta, volt olyan kormánypárti beszélgetőpartnere, aki azt mondta neki, hogy a szerdai, Dobrev Klára első körös győzelme alapján Orbán Viktor már meg is nyerte a 2022-es választást. Hozzátette: szerinte nincsen kőbe vésve, hogy Dobrev ne tudna szavazatokat bevonzani az ellenzéki táboron kívül.

A politológust kérdeztük az előválasztásra adott kormánypárti reakciókról is. Fideszesekkel folytatott háttérbeszélgetései alapján azt mondta, a kormánypártban valóban elhiszik azt a narratívát, hogy az előválasztás színjáték, amit a Gyurcsány Ferenc által kiválasztott jelölttel fognak megnyeretni, ilyen értelemben ez nem csak egy kommunikációs panel.

A műsorban vendégünk volt még Czeglédy Csaba és Ungár Péter, akik Szombathelyen mérkőztek meg egymással, valamint Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője is. A Török Gáborral készült interjú 45:23-tól látható:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!