A Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű radikális csoport vezetői tagadják az államellenes bűncselekményeket

2021. szeptember 29. – 17:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták a Magyar Felelős Nemzeti Kormány nevű radikális csoport két vezetőjét, akiket emberölés előkészítésével és állam elleni bűncselekménnyel gyanúsítottak meg, írta a 24.hu a Fővárosi Törvényszéktől kapott információk alapján.

Szabó József szóvivő azt közölte, hogy a bíróság szökés, elrejtőzés, és bizonyítás megnehezítésének mellett az előkészületben maradt cselekmények megakadályozása érdekében rendelte el az őrizetben lévő két férfi letartóztatását.

A csoport vezetői bírókra, állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, közéleti szereplőkre adtak ki „halálos ítéleteket”, ezért a terrorelhárítás és a rendőrség akcióba lépett, több helyen egyszerre csaptak le, házkutatásokat tartottak és bizonyítékokat foglaltak le, két embert őrizetbe vettek.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt azt közölte, hogy az első kihallgatása során egyik gyanúsított sem tett vallomást, a folytatólagos kihallgatás során azonban mind a ketten érdemi vallomást tettek. Egyikük mindkét gyanúsítás ellen panasszal élt, a másikuk pedig csak az állam elleni bűncselekmény közlése miatt tett panaszt. A panaszt a Központi Nyomozó Főügyészség bírálja el.

Az egyik gyanúsított az a Posta Imre lehet, aki még a szélsőjobboldali köröknek is kínos, téveszméit és államtagadó nézeteit rendre kinevetik. Posta és köre sajtóértesülések szerint már tavaly felkeltette a nemzetbiztonság figyelmét, miután ideológiai támaszt nyújtottak annak a dusnoki házaspárnak, amely súlyos árat fizetett hiszékenységéért: a gyámügy elvette a gyereküket. Posta már ekkor arról beszélt, hogy „háború van”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!