12 milliárd forintot különítettek el a halasztott műtétek várólistáinak csökkentésére

2021. szeptember 29. – 10:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány 12,2 milliárd forintos támogatást biztosít a járvány miatt halasztott műtétek várólistáinak csökkentésére, írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

A koronavírus-járvány miatt a kórházakban felfüggesztették a halasztható egészségügyi beavatkozásokat, hogy ezzel is csökkentsék a vírus terjedésének esélyét, illetve megvédjék az amúgy is leterhelt egészségügyi dolgozókat. A műtéteket ma már nagyobb biztonságban lehet elvégezni, mert a dolgozók felvették az oltást.

Az Emmi azt írta, hogy május 13-ától már újraindultak az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, de ahogy arról szeptember elején a Telex is írt, több mint 40 ezerre nőtt a műtétre várakozók száma az országban, és ebből kilencezren május után kerültek fel a várólistákra.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke akkor azt mondta, hogy nemcsak a kórházi finanszírozások hiánya miatt vannak hosszú várólisták, hanem a nem megfelelő személyi feltételek miatt is

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!