Újabb tinibanda akciózott a Gellért-hegyen, most játékpisztollyal raboltak

2021. szeptember 27. – 07:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Budapesti Rendőr-főkapitányság rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy háromfős társaság tagjaival szemben, akik a rendelkezésre álló adatok szerint szeptember 19-én 21 óra körül a Gellért hegyen megfenyegettek négy fiút, és értékeik átadására szólították fel őket – írja a Police.hu.

Az egyik elkövető a nyomaték kedvéért egy valódinak tűnő pisztolyt is elővett a zsebéből. A sértettek egy mobiltelefont és egy fülhallgatót adtak át a fenyegetés hatására, majd a tettesek elmenekültek a helyszínről. Az eset során senki sem sérült meg. A történtekről csak másnap, szeptember 20-án tettek bejelentést a rendőrségen.

A BRFK nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket szeptember 24-én a XI. kerületben elfogtak és előállítottak. Egyiküknél megtalálták és lefoglalták a rablásnál használt fegyvert is, amiről kiderült, hogy egy játékpisztoly.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A 18 éves K. Balázst, a 16 éves F. R-t és a 14 éves F.A-t kétrendbeli rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbevételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

A közelmúltban nem ez az első olyan eset a Gellért-hegynél, amikor gyerekekből, fiatalokból álló banda rabol ki járókelőket. Itt írtunk arról a fegyveres tinibandáról, akik a zsákmányolt értékeknek köszönhetően magasabb színvonalon akartak bulizni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!