Vajon megtartanák a 13. havi nyugdíjat az ellenzéki jelöltek?

2021. szeptember 24. – 19:28

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony megtartaná a 13. havi nyugdíjat, de sokkal többre van szükség, hiszen több millió forintot kellene visszafizetni nekik, mert 12 év alatt Orbán elinflálta a nyudíjak értékét. Szerinte a kormány ígérete egy kampányszemfényvesztés.

Dobrev is igent mondott az idevágó kérdésre, és a nyugdíjemelés módszerét is megváltoztatná, mert Európában a magyar nyugdíjak vásárlóereje a legrosszabb. Dobrev teljesen új nyugdíjszámítási rendszert, valamint jelentős átcsoportosítást ígért, így jelentős mértékű nyugdíjemelésre is fordítana, ha kormányra kerülne.

Márki-Zay a svájci indexálás visszaállítását nem ígérné meg, mint Dobrev, de megtartaná a 13. havit, és rugalmas nyugdíjrendszer alapjait hozná létre.

Jakab is igennel felelt a 13. havi nyugdíj megtartására vonatkozó kérdésre, de szerinte ez az ellopott magánnyugdíjvagyon után „visszaadná az aprót” a kormány. A Jobbik elnöke is hamis ígéretnek nevezte ezt a kormány részéről, és úgy vélte, sokkal érdemibb intézkedésekre van szükség.

Fekete-Győr András sem vetette el a 13. havi nyugdíjat, viszont szerinte nem csupán svájci indexálásra, hanem egyéni nyugdíjszámlákra is szükség van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!