Kirándulós időt ígér a hétvége

2021. szeptember 24. – 09:34

frissítve

Kirándulós időt ígér a hétvége
Várható időjárás péntek délutánig – Forrás: Met.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délelőtt még borongós lesz az idő az ország nagy részén, de nyugaton, délnyugaton már napsütéssel indul a nap. Északkeleten a déli órákig néhol előfordulhat gyenge eső, záporeső, viszont a délután második felétől mindenütt csökken a felhőzet – derült ki a Met.hu előrejelzéséből.

A hőmérséklet is kellemes lesz, 17 és 25 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, míg délnyugaton a melegebb. A képet árnyalja, hogy a Sopron–Baja és a Miskolc–Nyíregyháza vonalak közti sávban sok helyen erős, néhol viharos szél is lesz. Ez az északnyugati szél sokat ront a hőérzeten.

Szombaton azonban már végig napos lesz az idő – mármint 6:35 és 18:34 között, mert a nap csak ebben a 11 óra 59 percben lesz a horizont felett. Eső ennek megfelelően nem várható. Délutánra 21, 27 fok között lesz a csúcshőmérséklet.

Vasárnap még melegebb lehet, 23–28 fok közötti csúcsokkal, bár valamivel több felhő lesz az égen – nyilván ott, ha lejjebb lenne, ködnek hívnánk. A nap ekkor már négy perccel kevesebb időt tölt a horizont felett szombathoz képest.

Rekordok nem dőlnek meg: mindhárom napon nulla alatti az eddig mért leghidegebb és bőven 30 fok feletti az eddig mért legmelegebb hőmérséklet – meglepő módon a következő három nap összes rekordja meglehetősen régi, van közöttük 119 éves is, ez most sem fog változni.

Szelje át a Pilist!

Érdemes akár a Telex őszi túrakihívását is számításba venni, ideális az idő a pilisi gerinctúrára. A 45 kilométeres utat Tenczer Túrabakancs Gábor és csapata így tette meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!