Aláírták a szerződést, elkezdődhet a kelenföldi új buszvégállomás tervezése

2021. szeptember 24. – 13:19

Másolás

Vágólapra másolva

Aláírták a szerződést, így elkezdődhet a kelenföldi új buszterminál és P+R-parkoló tervezése – jelentette be pénteken Facebook-oldalán Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára.

Fürjes beszámolója szerint a Közti Zrt. és a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. konzorciuma készítheti el a terminál terveit. Ha felépül az új buszvégállomás, akkor a BKK és a Volánbusz járatai a jövőben egy közös helyről, a kelenföldi vasútállomás őrmezei oldaláról indulhatnak majd. Ezenkívül a P+R-parkoló kapacitását bővítik, az őrmezei oldalon egy többszintes, legalább 1500 férőhelyes parkolóházat építenek fel.

Fotó: Budapest Fejlesztési Központ
Fotó: Budapest Fejlesztési Központ

Az új végállomásra rövidebb úton és az autópálya bevezető szakaszának buszsávján gyorsabban juthatnak el az elővárosi járatok, nem kell majd az Egér út felé kerülniük. A terminálban mosdó és más szolgáltatások is lesznek. Az átalakítása után az Etele téren jelentős terület fog felszabadulni, ahol Fürjes szerint akár plusz zöldfelületet is ki lehet majd alakítani.

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) márciusban írta ki az új buszállomás tervezésére vonatkozó tendert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!