Hadházy: Karácsony felismerte, egy ponton túl már nem lehet kompromisszumot kötni a vállalhatatlannal

2021. szeptember 24. – 22:19

Másolás

Vágólapra másolva

„Én Zuglóban biztosan nem Tóth Csabára szavaznék”

jelentette ki péntek este Karácsony Gergely váratlanul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitáján, megváltoztatva korábbi véleményét. Sőt, azt is hozzátette, támogatja viszont Hadházy Ákost Zuglóban.

„Köszönöm Karácsony Gergelynek a döntést!”

– írta reakciójában Hadházy Ákos a Telexnek. Hozzátette:

„egy jó vezető fontos tulajdonsága, hogy képes felismerni a pillanatot, amikor már nem szabad ragaszkodni bizonyos dolgokhoz. Ilyenkor változtatni kell, különben a döntés halogatása veszélyeztetné a sikert. A főpolgármester úr felismerte ezt a pillanatot, és változtatott. Azt is felismerte, hogy egy ponton túl már nem lehetséges kompromisszumot kötni a vállalhatatlannal. Meggyőződésem, hogy helyesen döntött, így egy lépéssel közelebb kerültünk közös célunkhoz!”

Ahogy azt megírtuk korábban – és külön videóban is feldolgoztuk – a zuglói előválasztási csata az egyik legélesebb konfliktusokkal járó összecsapás. Tóth Csabával kapcsolatban hónapok, de inkább évek óta visszatérnek olyan állítások, amelyek szerint a politikusnak köze lehet korrupciógyanús ügyekhez, és az előválasztási ellenfele Hadházy Ákos is azt mondja, hogy Tóth alkut kötött a korrupcióval. Hadházy egy meglehetősen kusza és szövevényes ügy részleteit mutatta be a Zugló Tv-ben, ahol még szeptember közepén tartották a két politikus előválasztási vitáját. A vita után Facebook-oldalán és a Korrupcióinfó nevű oldalán dokumentumokkal együtt is megosztotta a történetet, amelyet pontokba szedve nálunk is elolvashat.

És ez utóbbi ügy jelentett fordulatot – legalábbis elmondása szerint – Karácsonynál. A Párbeszéd–MSZP–LMP miniszterelnök-jelöltje ugyanis a péntek esti vitában ezt az ügyet hozta fel, amikor azt mondta, most már nem tudna Tóth Csabára szavazni, majd egy újabb kérdésre hozzátette, Hadházy Ákost viszont tudja támogatni Zuglóban.

A vitán egyébként Márki-Zay Péter – aki eleve Hadházy mögé állt be – meg is tapsolta Karácsony döntését, ahogy Fekete-Győr András is örömét fejezte ki, ugyanis a Momentum is Hadházy indulását támogatta. Dobrev Klára azt mondta, a DK nem vonja vissza a támogatását Tóth Csabától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!