Rugdosódás, borogatás a pesterzsébeti előválasztáson, a rendőrök elkapták az elkövetőt

2021. szeptember 18. – 17:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rendzavaró miatt kellett felfüggeszteni az ellenzéki előválasztást Pesterzsébeten: a támadó asztalokat borogatott és rugdosódott a szavazóponton. Pár órával később a rendőrség elfogta az elkövetőt, garázdaság miatt indítottak ellene eljárást.

Több olvasónk is jelezte, hogy a Pesterzsébet központjában, a Kossuth téren lévő előválasztási szavazóponton rendzavarás miatt már délelőtt sem lehetett szavazni.

„Kint a rendőrség, kordonnal lezárták, mert ”megtámadták„ a sátrat”

– írta Erika nevű olvasónk. Egy másik olvasónk fotót is küldött az incidens után a rendőrség által elkordonozott szavazópontról:

Olvasói fotó
Olvasói fotó

Az incidensről a BRFK megkeresésünkre azt válaszolta, hogy 11 óra 20-kor kaptak bejelentést arról, „hogy egy férfi Budapest XX. kerületében, a Kossuth Lajos téren kihelyezett előválasztási sátorban tárgyakat rúgott, illetve borított fel”. Az eset során a rendőrség közleménye szerint nem sérült meg senki.​

​A pesterzsébeti rendőrök a helyszínen azonosították és néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. A rendőrség ​garázdaság vétség elkövetése miatt ​indított ellene eljárást.

A szombaton kezdődött előválasztással kapcsolatos praktikus tudnivalókról itt olvashat. Választási térképünkön rá tud keresni, hogy melyik körzetben kik indulnak, és azt is megtalálja, hogy a jelöltek mellett melyik pártok logói lesznek ott a szavazólapon.

Videónkat a budapesti Nyugati téri szavazópontról, ahová nyitás előtt mentünk el, mert kíváncsiak voltunk, kik azok, akik egy kilencnapos szavazás alatt elsőként akarják leadni a voksukat, itt nézheti meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!