A pedagógus hallgatóknak minden félévben lesz szakmai gyakorlatuk

2021. szeptember 17. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

Hat helyett öt évig tart a jövőben a felsőfokú tanárképzés, a hallgatóknak minden félévben lesz szakmai gyakorlatuk, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A tárca azután adott ki közleményt, miután csütörtökön kiderült, a kormány az éj leple alatt alakította át a pedagógusképzést. A tervek szerint egységesítik az általános iskolai és a középiskolai tanárok képzésének hosszát. Eddig ugyanis azoknak, akik gimnáziumban vagy technikumban szerettek volna tanítani, hat évig kellett egyetemre járniuk.

Az ITM közleményében is azt írják, a képzés 5 évig tart majd, erre épülhet az 1 éves választható szaktanári mesterképzés.

A jelenleg két féléves, összefüggő tanári gyakorlat eloszlása egyenletesebbé válik: egy féléves szakmai gyakorlatot a képzés végén kell megszervezni.

A hallgatóknak ugyanakkor minden félévben lesz szakmai gyakorlatuk, így a kezdetektől folyamatosan fejleszthetik tanári kompetenciáikat, közölték. Ezen kívül pedig beindítják az úgynevezett integrált természettudományos tanárképzést, a természettudomány-környezettan tanárszakot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!