200 ezer forintos minimálbér is lehet jövőre, az oltás foglalkoztatási elvárás lehet

2021. szeptember 15. – 10:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány azt szeretné, hogy a minimálbér jelentős emelése már jövő év elején megvalósulna, erről tárgyalnak a munkaadókkal.

Nagy eredmény lenne, ha 200 ezer minimálbért elérnék Gulyás szerint, és ez azt is jelentené, tette hozzá, hogy magasabb lenne a minimálbér, mint Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt az átlagbér. A minimálbéres tárgyalásokon egyébként más is szóba jöhet, hiszen Gulyás beszámolója szerint a kormány egyeztetett a minimálbérről a foglalkoztatottakkal és a munkáltatókkal, és a tárgyalásokon fel fogják vetni, hogy az oltás kötelezővé tételéről is születtek felvetések.

Erről ugyanakkor egyelőre döntés nem született. Annyit mondott: meg kell tárgyalni, hogy ha szigorúbb szabályokat vezetnek be az oltásokra vonatkozóan, akkor legyen-e joga a munkáltatónak elvárni a munkavállaló oltakozását. Azt is mondta:

Látjuk, hogy van olyan ország, ahol ezt a gyakorlatban is már bevezette. AZT VISZONT A KOMÁNY JOGOSNAK TARTJA A MUNKÁLTATÓK RÉSZÉRŐL, HOGY A MUNKAVÁLLALÓK LEHETŐLEG RENDELKEZÉSRE ÁLLJANAK, SZÁMÍTHASSANAK RÁJUK, ÉS AZ EGYIK MUNKAVÁLLALÓ A MÁSIKAT NE VESZÉLYEZTESSE.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!