Szerdától fizetni kell a rossz helyre letett Bubikért

2021. szeptember 14. – 16:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 15-én, szerdán már 5000 forint elszállítási díjat kell fizetnie azoknak, akik nem a gyűjtőállomásokon rakják le a Mol Bubi bicikliket. A rendszer push üzenetben és emailben is figyelmezteti a felhasználókat a szabályoknak megfelelő elhelyezésre, áll a BKK közleményében.

A budapestiek 2021. május 20-án vehették először igénybe az újjászületett Mol Bubit. Az újraindítás utáni első három hónapban számos észrevétel érkezett a társasághoz arra vonatkozóan, hogy egyes állomásokon nincs elegendő kerékpár.

A BKK próbál minél többet tenni azért, hogy kiszolgálja a megnövekedett igényeket, és megfelelő számú kerékpárokat biztosítson az egyes állomásokon. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a közlekedők mindig csak a kijelölt gyűjtőállomásokon rakják le a kerékpárokat. Ez azért fontos, mert a szétszórva hagyott biciklik hiányoznak a rendszerből, ami felhasználói, üzemeltetési, és városképi szempontból is gondot okoz, írja a cég.

Egy átlagos hétköznap reggel a Bubi-rendszerben: a szürke pontoknál nincs kerékpár – Forrás: MOL Bubi térkép
Egy átlagos hétköznap reggel a Bubi-rendszerben: a szürke pontoknál nincs kerékpár – Forrás: MOL Bubi térkép

Emellett a BKK további új biciklikkel is növelné a fővárosiak rendelkezésére álló állományt. A társaság elindította az új kerékpárok lehívását, ennek köszönhetően már idén bővülhet a flotta.

A parkolási funkciót használva természetesen továbbra is le lehet tenni rövid időre a kerékpárt gyűjtőállomáson kívül is, tehát útközben van lehetőség beszaladni a közeli boltba, miközben a kerékpár a bolt előtt parkol.

Az elszállítási díj bevezetését már szeptember elején bejelentette a BKK, az eddig eltelt két hét türelmi időnek számított. A BKK szerint a májusban bevezetett, megújult Bubival augusztus 31-ig összesen 684 ezer utazás történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől