Ötezer forintba fog kerülni, ha nem állomáson tesszük le a Bubit

2021. szeptember 1. – 19:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 15-től több változtatást is bevezet a Budapesti Közlekedési Központ a Mol Bubi bringák működésében.

A BKK szerdai közleményéből kiderül, hogy attól a naptól kezdve 5000 forintba fog kerülni, ha nem egy állomáson rakjuk le a biciklit használat után. A szállítási díjat többek között azért is kell kifizetni, mert „a közlekedést is nehezíthetik és a városképet is rontják a nem helyesen visszaadott kerékpárok”, amiket aztán a BKK munkatársainak kell összeszedniük.

Szeptember 15-től ha a Mol Bubi informatikai rendszere lezárja a bérlést, és az nem egy hivatalos gyűjtőállomáson történik, akkor az app szól, pusht és emailt is küld. Ilyen esetben az elszállítási díjat percalapú használatként fogja levonni a rendszer a felhasználó regisztrált bankkártyájáról.

A másik változás az, hogy szeptember 15-től egy bérlettel egy felhasználó két bringát is tud bérelni, 30 percig ingyenesen. A BKK figyelte, hogy mennyi biciklit bérelnek egyszerre – eddig a rendszer úgy működött, hogy többet is lehetett, de csak annak a használata volt ingyenes, amit először vittek vissza –, és kiderült, hogy általában kettőnél többet csak ritkán.

A BKK szerint a májusban bevezetett, megújult Bubival augusztus 31-ig összesen 684 ezer utazás történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!