Korlátozás nélkül lehet látogatni a vadászati világkiállítást

2021. szeptember 14. – 21:21

frissítve

Korlátozás nélkül lehet látogatni a vadászati világkiállítást
Kovács Zoltán, a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos drótszőrű magyar vizsláival a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál megnyitóján a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétumban 2021. szeptember 4-én – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 25. és október 14. között rendezik meg Budapesten az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást, amire nem lesznek érvényesek azok a rendelkezések, amik például korlátoznák a résztvevők számát – áll a Magyar Közlöny kedd este megjelent számában.

A kiállításra védettségi igazolvány sem kell.

A vadászkiállítás nem az első olyan rendezvény, amire nem érvényesek a korlátozások, idén augusztus 20., a FEI négyesfogathajtó Európa-bajnokság, és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus is így zajlott.

Az Egy Természettel elnevezésű kiállításról, a lebonyolításáról és történetéről itt írtunk cikket.

A Közlönyben emellett megjelent még a rendelet arról, hogy

  • a kórházparancsnoki és intézményparancsnoki feladatok ellátását szüneteltetik;
  • a családokra vonatkozó kedvezmények veszélyhelyzet alatti változásairól;
  • 1,37 milliárd forint kerül a Magyar Falu Programba, támogatást kap a gödöllői egyetem uszodára és jégpályára, illetve pár tízmillió forint kerül a siófoki sportegyesülethez;
  • módosították az egészségügyben dolgozók bérnövelésére vonatkozó részt;
  • és módosították a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényt is – olyan beutazókra vonatkozóan, akiknek „biztonsága származási országában a magyar szervezetekkel való együttműködése vagy hozzátartozójának együttműködése miatt került veszélybe”.

Arról, hogy a kormány szeretné meghosszabbítani januárig a veszélyhelyzetet, itt írtunk kedden.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!