Tizenegy tonna hal pusztult el a Velencei-tóban a nyáron

2021. szeptember 13. – 08:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„110 mázsánál tart az a leadott mennyiség, ami június második felében, illetve augusztusban esedékes pusztulásokból lett begyűjtve” – összegzett a velencei-tavi nyári tömeges halpusztulás után Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) főigazgatója az Érd FM hétvégi műsorában. Dérer hozzátette, hogy minden elhullott egyedet nem lehet begyűjteni, ezért a valós mennyiség több lehet az általa közölt 11 tonnánál.

A halpusztulás után több millió forintot költöttek ártalmatlanításra és az elpusztult halak elszállítására. A Mohoszt terheli az ökológiai károk elhárítása és azok felszámolásának kötelezettsége, mondta Dérer, aki szerint a tényleges anyagi veszteség jóval nagyobb ennél, hiszen a halpusztulás komoly károkat okozott a horgászturizmusban is.

A halpusztulás okairól ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A Sokszínűvidék cikke szerint a műsorban azt is elmondta a Mohosz főigazgatója, hogy éves szinten a most elpusztult 11 tonna hal négyszeresét telepítették eddig a Velencei-tóba, ennek köszönhetően akár már 2022-ben helyreállhat a halállomány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!