Láthatás után fogott fegyvert a dunakeszi családirtó

2021. szeptember 13. – 10:30

frissítve

Láthatás után fogott fegyvert a dunakeszi családirtó
Helyszínelés Dunakeszin 2021. szeptember 13-án – Fotó: Janecskó Kata / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő délelőtt is tartott a helyszínelés annál a dunakeszi háznál, ahol vasárnap éjjel tragédia történt: egy 54 éves férfi lelőtte volt párját és közös kisgyermeküket, valamint a nő anyját is megölte. A rendőrség közleménye szerint a férfi a rendőrök kiérkezése előtt végzett magával.

A rendőrség hétfő délelőtt azt közölte, hogy a férfi lőfegyverrel támadt 63 éves volt anyósára, 40 éves exére és 7 éves közös gyermekükre. A férfi több lövést adott le, mindannyian a helyszínen belehaltak sérüléseikbe. A gyilkos fegyver egy engedéllyel tartott vadászpuska volt.

A Pest megyei járőrök és nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen nagy erőkkel vonultak a helyszínre, azonban a sérülteken már nem tudtak segíteni, az 54 éves elkövető pedig a rendőrök kiérkezése előtt fejbe lőtte magát. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytatja le az eljárást – írják.

A tragédia helyszínét, a Kisfaludy utcát a rendőrség lezárta, senkit sem engednek a ház közelébe. Szomszédok a Telex tudósítójának elmondták, hogy úgy tudják: a házban a nagymama lakott, de a lánya és unokája gyakran megfordult nála. A rendezett udvaron kint voltak a gyerek játékai. Az elkövetőt viszont senki sem ismerte a környéken, korábban nem látták őt ott.

Az eset nagyon megrázta a környékbelieket, ez is magyarázhatja, hogy az utcában és a környéken számos pletyka terjed az esetről. Közvetlen információja nem sokaknak lehet, mert a rendőrök az éjjel azt kérték az emberektől, ne menjenek ki az utcára. A lövéseket sem mindenki hallotta meg, többen csak a szirénázásra figyeltek fel vasárnap este fél 10, 10 körül.

Mentők, rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei dolgoznak 2021. szeptember 13-ra virradóan a dunakeszi családi ház előtt – Fotók: Mihádák Zoltán / MTI
Mentők, rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei dolgoznak 2021. szeptember 13-ra virradóan a dunakeszi családi ház előtt – Fotók: Mihádák Zoltán / MTI

Olyan hírek is keringenek, hogy a férfi az utcán végzett a volt párjával és anyósával, de többen tudják úgy, hogy a gyilkosságok a ház udvarán történtek. Emellett terjedt egy olyan pletyka is – vasárnap éjjel még a Facebookon is, de a posztot törölték hétfőre, viszont talán innen juthatott el sokakhoz –, hogy a rendőrség hivatalos állításával szemben a férfi nem öngyilkos lett, hanem a kiérkező TEK-esek lőtték le. A rendőrség viszont a hétfői közleményben is egyértelművé tette, hogy a támadó már a megérkezésük előtt végzett magával.

Frissítés: A Blikk megszólaltatta a nő új szerelmét, Sz. Tamást. aki a lapnak azt mondta, hogy párjával egész nap wakeboardozni voltak, a kisfiú pedig az apjánál volt láthatáson. A nő hatra ment a dunakeszi házhoz, mert úgy volt, hogy a volt párja hétre viszi oda a gyereket. Amikor nem jöttek meg időben, a nő izgult, hogy mi történhetett: hívogatta a volt párját, aki állítólag flegmán válaszolgatott neki – mondta Sz. Tamás.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!