Több ezer rendőr dolgozik azon, hogy biztosítsák a pápa vasárnapi látogatását

2021. szeptember 10. – 14:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Több ezer rendőr dolgozik azon, hogy a pápa biztonsága garantálva legyen”, mondta a Terrorelhárítási Központ főigazgatója pénteken, írja az MTI.

Hajdu János azt is elmondta, hogy sem a magyar hatóságoknak, sem a vatikáni csendőrségnek nincs fenyegetettségre utaló információja, így technikai akadálya nincs a vasárnapi látogatásnak.

Kérdésre válaszolva ismertette: a katolikus egyházfő pápamobilon való közlekedése a néhány órás látogatás neuralgikus pontja, itt kerül Ferenc pápa legközelebb a hívekhez, akiket azonban ellenőrzött beléptetési rendszeren keresztül engednek be a területre.

A katolikus világtalálkozó legnagyobb eseménye a vasárnapi záró szentmise, amelyet Ferenc pápa fog vezetni. Erre több mint 75 ezer hívő regisztrált, de több csoport jelezte azt is, hogy regisztráció nélkül jön el a misére.

A kongresszus programjáról, jelentőségéről és a hozzá kapcsolódó budapesti lezárásokról itt írtunk. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról és a pápalátogatásról pedig itt írtunk részletesen.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!