Több ezer rendőr dolgozik azon, hogy biztosítsák a pápa vasárnapi látogatását

2021. szeptember 10. – 14:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Több ezer rendőr dolgozik azon, hogy a pápa biztonsága garantálva legyen”, mondta a Terrorelhárítási Központ főigazgatója pénteken, írja az MTI.

Hajdu János azt is elmondta, hogy sem a magyar hatóságoknak, sem a vatikáni csendőrségnek nincs fenyegetettségre utaló információja, így technikai akadálya nincs a vasárnapi látogatásnak.

Kérdésre válaszolva ismertette: a katolikus egyházfő pápamobilon való közlekedése a néhány órás látogatás neuralgikus pontja, itt kerül Ferenc pápa legközelebb a hívekhez, akiket azonban ellenőrzött beléptetési rendszeren keresztül engednek be a területre.

A katolikus világtalálkozó legnagyobb eseménye a vasárnapi záró szentmise, amelyet Ferenc pápa fog vezetni. Erre több mint 75 ezer hívő regisztrált, de több csoport jelezte azt is, hogy regisztráció nélkül jön el a misére.

A kongresszus programjáról, jelentőségéről és a hozzá kapcsolódó budapesti lezárásokról itt írtunk. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról és a pápalátogatásról pedig itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!