Kilépett a pártból a szabolcsi DK-s, aki szerint az előválasztáson fideszesek fognak az MSZP jelöltjére szavazni

2021. szeptember 9. – 13:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kilépett a Demokratikus Koalícióból Jakab Tímea, aki korábban egy kiszivárgott hangfelvételen arról beszélt, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 5-ös számú választókerületben fideszesek fognak az MSZP jelöltjére szavazni az előválasztáson, írja a 24.hu.

Bár a DK korábban etikai vizsgálatot ígért az ügyben, és kilátásba helyezte Jakab Tímea kizárását a pártból, az érintett párttag kilépett, mondta a lapnak Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

Ahogy arról korábban írtunk, a hangfelvételen Jakab Tímea egy igen összetett pártközi kavarásról beszél: a DK többször is kampányolt az MSZP mátészalkai jelöltje, Papp Ildikó mellett, és a kiszivárgott felvétel is egy ilyen eseményen készült.

Ezen Jakab arról beszél, hogy a Fidesz kisegíti majd az MSZP-s jelöltet a szimpatizánsai mozgósításával, hogy az előválasztáson Papp Ildikóra szavazzanak a Jobbik jelöltjével, Földi Istvánnal szemben.

Földit a Jobbik mellett támogatja az LMP, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Új Világ Néppárt is, míg az MSZP-s Papp Ildikó mögött áll a Párbeszéd és a DK helyi szervezete.

A felvételen az is elhangzik, hogy Jakab Tímea jó barátságban van a szabolcsi választókerület fideszes országgyűlési képviselőjével, Kovács Sándorral, volt férje – Halmi József, az MSZP választókerületi elnöke – pedig gyerekkori jóbarátja a kormánypárti politikusnak.

Mindenki cáfol

Földi József a 24.hu-nak a hangfelvétellel kapcsolatban arról beszélt, hogy amíg az MSZP volt hatalmon, Halmi József segített Kovács Sándornak, amióta pedig a Fidesz kormányoz, a mátészalkai országgyűlési képviselő segít a szocik választókerületi elnökének bizonyos ügyekben.

Halmi viszont cáfolta a jobbikos jelölt állításait: szerinte csak „jobbikos agyszülemény” az egész, Jakab Tímeával pedig már nem is tartják a kapcsolatot. Igaz, az MSZP-s politikus elismerte, hogy a Fidesz képviselője tényleg gyerekkori jóbarátja.

Az MSZP szintén reagált a hangfelvételre: állításuk szerint a pártban „zéró tolerancia van a Fidesszel való, a választásokat vagy az előválasztásokat bármilyen módon, bármilyen szinten befolyásoló együttműködéssel kapcsolatban”. A DK-s politikus állításainak szerintük „nincs valóságalapja”, és kitartanak Papp Ildikó jelöltsége mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!