Jakab Péter állítólagos testőre tepert le egy férfit a jobbikos utcafórumon, a politikus szerint neki nincs is olyan

2021. szeptember 9. – 12:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az egész nép a testőröm” – mondja Jakab Péter jobbikos miniszterelnök-jelölt egy friss Ripost-videóban, amiben arról számol be a fideszes médiaholdinghoz tartozó lap, hogy szerintük Jakab Péter testőre szeptember 2-án, a Jobbik hajdúhadházi kampányrendezvényén földre vitt egy kutyát sétáltató férfit. A Ripost szerint alátámasztja ezt az állítást a videójukban bemutatott, a narráció szerint rendőrségi jegyőzkönyvből származó részlet is. A portál szerint a biztonsági emberek rendszeresen követik Jakab Pétert a rendezvényekre, egy autóval járnak. Jakabnál is rákérdeznek a videóban, hogy akik a nyilvános rendezvényeire követik, azok a testőrei-e, de a jobbikos politikus erre azt válaszolja, hogy csak szimpatizánsok, egyébként pedig, ahogy korábban idéztük, az egész nép a testőre.

Sneider Tamás, a Jobbik korábbi pártelnöke Facebook-oldalán azt írta, hogy Rubi Gergelyt, a Jobbik egykori országgyűlési képviselőjét vitték a földre. Sneider szerint Rubi már Vona Gábor 2018-as kampányában is többször megzavart rendezvényeket, most is ez történhetett. Rubi neve látható a Ripost által bemutatott jegyzőkönyvben is. Sneider bejegyzésében arról is ír, hogy szerinte Jakab Péter pácban hagyta a testőrét azzal, hogy letagadta. „Ez az egyetlen tényszerű mondat szinte sűríti a mai Jobbik jelenséget.”

Jakab Péter is reagált a Ripost videójára. Az utcafórumon megjelent „egy fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni”, írta Facebook-oldalán. Állítása szerint zaklatta a választókat, majd megrúgta egyik munkatársát, ezután a fórum lebonyolításáért felelős „egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát.” Jakab megköszönte a rendőrségnek, hogy benntartották a férfit, megteszik a jogi lépéseket. Arra nem tért ki, hogy az említett rendezvénybiztosító a testőre, vagy sem, illetve hogy ki volt a férfi, akit földre vittek a rendezvényen.

Megkerestük a Jobbikot az eset miatt, többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen kapcsolat van a fekete pólós férfi és a párt között; a párt alkalmazásában áll-e; ha valóban Jakab Péter testőre, akkor miért állította azt a politikus, hogy nem az. Azt is megkérdeztük, hogy ki volt az a férfi, akit földre vittek, és valóban megzavarta-e a rendezvényt. A párt azt írta válaszában, hogy nem egy kutyát sétáltató férfit, hanem egy hírhedt provokátort tepert le Jakab állítólagos testőre. Megismételték, hogy Jakabnak nincsenek testőrei, egy rendezvénybiztosító lépett fel a férfival szemben.

A párt válaszából az is kiderül, hogy a szóban forgó rendezvénybiztosító nem áll a Jobbik alkalmazásában.

Külön nem nevezték meg, hogy ki volt az a provokátor, aki viselkedésével megzavarta a békés rendezvényt. A rendőrség a garázda cselekmény után előállította a rendbontót, írták.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság válasza szerin egy 42 éves helyi férfit állítottak elő a rendezvényen, vele szemben garázdaság szabálysértése miatt indult eljárás. Továbbá az eseményhez kapcsolódóan a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság garázdaság vétség gyanúja miatt indított eljárást. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás eddig nem történt.

Az elmúlt hónapokban több hasonló incidens is történt nyilvános politikai rendezvényeken. Legutóbb a Fidesz számolt be arról, hogy egy férfi megtámadta Soós Györgyöt, a józsefvárosi Fidesz alelnökét, és szidalmazta az aláírásgyűjtő aktivistákat. Júniusban lökdösték és slaggal locsolták le a Demokratikus Koalíció XVI. kerületi aktivistáit, azt megelőzően pedig Dobrev Klára egri kampányrendezvényén gázfegyvert rántott elő egy Gyurcsány-ellenes tiltakozó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!