Megrovást kapott az ellenzéki aktivistát inzultáló idős férfi

2021. szeptember 7. – 14:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megrovást kapott az idős férfi, aki egy hete szombaton rárontott a DK aláírást gyűjtő önkormányzati képviselőjére, írja a Népszava.

A vádhatóság közleménye szerint megállapítást nyert, hogy a 83 éves férfi augusztus 28-án délelőtt az egyik párt Széll Kálmán térre kitelepült előválasztási aláírásgyűjtő standjához lépett, ahol egyre hevesebben és hangosabban tett bíráló megjegyzéseket a párt politikusaira.

A Népszava szerint ugyan a vádhatóság közleménye nem tér ki rá, de az ügy érintettje a DK újbudai önkormányzati képviselője, Varga Gergő, aki próbálta megnyugtatni a férfit. Ő erre az egyik kezével, amiben egy vászontáskát tartott, egy oldalazó mozdulattal megütötte a képviselőt a bordatájékánál, ami akár garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége megállapítására is alkalmas.

A gyanúsított 83 éves, büntetlen előéletű, és nem folyik vele szemben más büntetőeljárás. A bűncselekmény elkövetését ténybelileg elismerte. Éppen emiatt az ügyészség arra jutott, hogy tette csekély fokban veszélyes a társadalomra, ezért a gyanúsítottal szemben indult eljárást megszüntette, és a megrovásban részesítette.

Az esetről korábban lapunk is beszámolt egy hasonló eset kíséretében, amikor is ellenzéki aktivistákra támadtak vasárnap Balmazújvárosban. A Jobbik közleménye szerint a feltételezett elkövető az egyik fideszes önkormányzati képviselő családtagja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!