Műszaki hibák miatt lett szennyezett az Alföldi Tej több terméke

2021. szeptember 1. – 08:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Műszaki hiba okozta a tejföl szennyeződését az Alföldi Tejnél – írja a cég közleménye.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn jelentette be, hogy az Alföldi Tej által gyártott termékekben mikrobiológiai szennyeződést találtak. A cég augusztus 27-én rendelte el a szennyezett termékek visszahívását és kereskedelmi forgalomból történő kivonását. A vizsgálatuk kiderítette, hogy a tejfölgyártó sort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibák okozták az egyes termékeik szennyeződését és elváltozását.

„A mikrobiológiai szennyeződés a termékekben elszórtan volt kimutatható, azonban az Alföldi Tej elővigyázatosságból valamennyi, 2021. augusztus 2. és 2021. augusztus 14. közötti gyártási idejű, 2021. szeptember 15-i és 2021. szeptember 28-i lejáratú tejföl terméket visszahívta. A visszahívás 15 márka különböző kiszerelésű és eltérő lejárati dátumú változatait érinti. A mikrobiológiai szennyeződéssel érintett termékek esetében felbontáskor a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható” – áll a cég közleményében.

Ha valaki az ilyen jellemzővel rendelkező tejfölt hőkezelés (főzés) nélkül elfogyasztja, akkor rövid időn belül gyomorpanaszok jelentkezhetnek nála. A fogyasztók az érintett tejfölöket a vásárlás helyszínére visszavihetik, és az üzletekben a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatérítik a termékek árát. A visszavitt termékeket az Alföldi Tej Kft. megsemmisíti.

A vállalat közleménye szerint az eset után megnövelték az ellenőrzések számát a gyártás során, valamint szigorították is az ellenőrzési folyamatokat annak érdekében, hogy a jövőben ilyen hiba ne fordulhasson újra elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!