Városháza: Nem a lámpaciklus-átállítás miatt ragadtak be a buszok a Népszínház utcába a Blahánál

2021. augusztus 31. – 14:21

frissítve

Városháza: Nem a lámpaciklus-átállítás miatt ragadtak be a buszok a Népszínház utcába a Blahánál
Munkások és munkagépek dolgoznak a Blaha Lujza tér felújításán – Fotó: Róka László / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Népszínház utcából akkor van zöld, amikor a körúton piros, így a buszok nem tudnak kijönni a körútra, írta egyik olvasójának helyszíni beszámolója alapján a Mandiner.hu. A fő probléma a Blaha Lujza téri csomóponttal lehet, ugyanis elszúrhatták hétfőn a közlekedési lámpák átállítását, írja a lap.

„Pont annyira van zöld, hogy a József körúton átmenjen egy pár kocsi, de a környező utcákból nem tudnak a körútra kanyarodni mert ott áll a sor. A körút/Rákóczi út kereszteződésnél meg egy sávra van az északnak menő forgalom leszabályozva felújítás miatt. A Rákóczin a forgalom szerencsére mindkét irányban még mindig kétsávos. A Népszínház utcai villamosok se tudnak mit kezdeni a helyzettel, mert az autók közé vannak szorulva”

– teszi hozzá a helyszínről az olvasó.

A buszok nem a lámpaciklusváltás miatt szorultak be, hanem mert lényegében megkezdődött a szeptemberi forgalom, és rengeteg az autó, mondta lapunknak Balogh Samu, a főpolgármester közlekedéspolitikáért felelős kabinetfőnöke. A Blaha Lujza tér érintett részén a felújítás miatt egy sávra szűkül a forgalom, ez visszatorlasztja az autósort – ezért nem tudnak kijönni a buszok, tette hozzá.

A BKK-nál már reggel jelezték a problémát, így két ütemben is több zöldet adtak a buszoknak, mondta Balogh. A kabinetfőnök szerint a lámpaciklusváltás inkább jól is jött, mert a meghosszabbodott, 90 másodperces ciklusból könnyebb zöldidőt átcsoportosítani.

Mint arról beszámoltunk, a főpolgármester hétfőtől – egy hónapra – megszüntette a villamosbarát lámpaprogramot az autóforgalom javítása érdekében. Az intézkedésről részletesebben itt olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!