Már el is felejtkeztek a csepeliek arról a kényelemről, ami most vár rájuk

2021. augusztus 31. – 19:57

frissítve

Már el is felejtkeztek a csepeliek arról a kényelemről, ami most vár rájuk
A csepeli HÉV újra száguld – Forrás: BKK

Másolás

Vágólapra másolva

A H7-es HÉV szeptember 1-től, szerdától újra a teljes vonalon, a Boráros tér és Csepel között közlekedik, ennek köszönhetően Csepel központjából – a legforgalmasabb időszakokban is – újra 9 perc alatt lehet eljutni a Boráros térre, áll a BKK közleményében. Vége lesz a több mint egy éve tartó HÉV-pótló buszozásnak, átszállásoknak, aminek jelentős részére ráadásul egy szervezési hiba miatt kényszerítették az utasokat.

A HÉV újraindulásával egy időben megszűnik a kényelmetlen Kvassay hídnál lévő ideiglenes végállomás, valamint megszűnnek az autóbuszos pótlás miatti közúti korlátozások a Kvassay Jenő úton. Szeptember 1-től a Boráros téren az 54-es és az 55-ös buszokra újra a tér közepén lehet felszállni.

Mint arról beszámoltunk, több mint százezer csepeli, szigetszentmiklósi és halásztelki lakos életét keserítette meg 2020 nyár óta az, hogy a Kvassay híd felújítása miatt nem járt rendesen a csepeli HÉV. Bár a Kvassay híd már 2021 elején kész volt, azt mégsem adták át augusztusig, mert még meg kellett építeni alatta két közúti aluljárót a ferencvárosi atlétikai stadionhoz. A felújítás és az aluljáró-építés szervezési hiba miatt csúszott szét. Miután kész lett az aluljáró, jött egy plusz hónap HÉV-pótlózás a Kvassay hídnál található ideiglenes végállomás bontása miatt.

Hogy jó vége legyen a hírnek, még egy jó hír: hétvégenként a H7-es HÉV-en is ingyenesen lehet szállítani kerékpárt októberig.

Sőt, még egy jó mai hír: a Futárban a HÉV-ek időadatai is a tényleges állapotot, nem pedig a menetrendi értékeket mutatják. Így aki a Futárból tájékozódik vagy annak segítségével tervezi meg utazását, késés esetén is a valóságot fogja látni, nem fogja lekésni a csatlakozást. A kibővített szolgáltatáshoz az applikációk új változatát le kell tölteni a megfelelő áruházból, de a futar.bkk.hu oldalon is már láthatók a HÉV-ek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!