Schobert Norbinak sztrókja volt csütörtökön, még a házuk előtt stabilizálták az állapotát

2021. augusztus 30. – 18:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Schobert Norbinak sztrókja volt múlt hét csütörtökön, de rosszullétét azonnal észlelték, a mentőszolgálat gyorsan kiérkezett és minden beavatkozás időben megtörtént, így maradandó károsodás nélkül vészelte át a történteket, írta ki Instagramjára felesége, Rubint Réka.

Rubint Réka múlt csütörtökön jelezte a Facebookon, hogy Schobert rosszul lett, és mentőt kellett hozzá hívni, röviddel azután, hogy a Bors arról írt, mentőhelikopterrel vitték kórházba a fitneszceleb üzletembert. Rubint már akkor írta, hogy férje állapotát sikerült stabilizálni.

Hétfőn az új posztjában részletesebben leírta, hogy mi történt. Schobert csütörtökön minden előjel nélkül hirtelen rosszul lett, és a házuk előtt összeesett. Ezt a szomszédjuk pont észrevette, és jelezte Rubint Rékának. Mentőt hívtak, és Rubint szerint még a ház előtt stabilizálták az állapotát.

Amikor megérkezett a sürgősségi és a légi segítség, akkor kiderült a diagnózis, miszerint Schobertnek sztrókja volt. Egy vérrög elzáródást okozott az agyában. A légimentők és az Országos Mentőszolgálat ellátásának segítségével és a kórházi vizsgálatok és vérhígítás után stabilizálták az állapotát. Az orvosok a koponya CT után azonnali műtétet javasoltak, és a katéterrel történő beavatkozással eltávolították az elzáródást okozó vérrögöt.

Schobertnek a beszéde, mozgása, emlékezete teljesen helyreállt, állapota stabil. „Nem tudunk elég hálásak lenni a HONVÉDkórháznak és OKITI-nek a magas színvonalú szakmai munkájukért!” – írta Rubint Réka.

Az 50 éves Schobert szívbillentyű-rendellenességgel született, közel tíz éve, 2012-ben szívműtéten esett át az Országos Kardiológiai Intézetben, három évvel azután, hogy betegségére egyáltalán fény derült.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!