A szomszédban bérelt lakást a férfi, aki az ablakon bemászva erőszakolt meg egy svéd turistát Budapesten

2021. augusztus 25. – 14:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2019 őszén három fiatal svéd nő bulizni utazott Budapestre. Október 29-én este egyikőjük hamarabb elfáradt, és hazament. Az ajtót kulcsra zárta, az ablakot viszont résnyire nyitva hagyta.

Csak azért utazott szüleivel Svédországból Magyarországra, mert szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kellett találkoznia támadójával annak a fiatal svéd nőnek, akit a vád szerint 2019-ben erőszakolt meg egy férfi Budapesten. Az előkészítő ülést viszont elnapolták.

A vádlott férfit bilincsben vezetik a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2021. augusztus 25-én – Fotó: Pintér Luca / Telex
A vádlott férfit bilincsben vezetik a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2021. augusztus 25-én – Fotó: Pintér Luca / Telex

Az ügyészség a korábban kiadott vádiratban csak szűkszavúan írt a bűncselekményről. Eszerint egy 39 éves férfi 2019. október 29-én bemászott egy VII. kerületi lakás nyitott ablakán, és megerőszakolta az ott alvó nőt.

A fiatal nő három éve két barátnőjével turistaként érkezett Budapestre. Egy VII. kerületi házban béreltek Airbnb-lakást, ugyanazon az emeleten, ahol a támadója is albérletben lakott. Információnk szerint T. Gergely cigarettázás közben figyelte ki a fiatal nőket, akik október 29-én este bulizni mentek a belvárosba. Egyikőjük viszont elfáradt, és hamarabb hazament, az ajtót kulcsra zárta, de azért, hogy barátnői később bejussanak a lakásba, résnyire nyitva hagyta az ablakot. Ezt vette észre T. Gergely, aki miután bemászott az ablakon, erőszakoskodni kezdett a mélyen alvó nővel. Áldozata időközben viszont felébredt, és védekezni kezdett: a lábával eltolta a férfit, aki az ablakon keresztül végül elmenekült.

A rendőrség a támadás után egy héttel még kereste a nő támadóját. A Telex információja szerint a nyomozók az egyik cigarettacsikken viszont azonosították a DNS-ét, ami nagyban segítette a nyomozást, és az egyik legfontosabb bizonyíték lett a büntetőügyben.

Az ügyben szerdán tartottak előkészítő ülést, ahová a férfit letartóztatásból, bilincsben vezették elő. Az ülést viszont októberre napolták el, mivel a vádlott és kirendelt védője személyesen még nem találkoztak, és az ügyvéd az ügy részleteit sem ismerte alaposabban.

Ha a férfi az októberi előkészítő ülésen nem ismeri be a bűncselekmény elkövetését, a bíróság rögtön tárgyalást tart, és tanúként hallgatja meg a lányt és barátnőit is.

Ha szexuális erőszakot, bántalmazást követtek el önnel szemben, vagy zaklatták, hívja a NANE Egyesület bántalmazott nőknek szóló segélyvonalát a 06-80-505-101-ös telefonszámon. Az anonim módon, ingyenesen hívható szám hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között elérhető.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!