Letöltendőt kért az ügyészség a férfira, aki az ablakon bemászva erőszakolt meg egy svéd nőt Budapesten

2021. június 23. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a férfi ellen, aki még 2019-ben bemászott egy VII. kerületi lakás nyitott ablakán, és megerőszakolta az ott alvó nőt, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A közlemény szerint a svéd állampolgárságú nő két barátnőjével együtt 2019 októberében jött Budapestre pár napra, ehhez egy VII. kerületi lakást béreltek.

Október 29-én szórakozni mentek a városba, ahonnan a sértett hamarabb hazaért, mint a barátnői, és lefeküdt aludni.

A hajnali órákban egy 39 éves férfi bemászott a lakás résnyire nyitva hagyott ablakán, és a mélyen alvó, védekezésre képtelen nőről lehúzta a ruháját, majd megerőszakolta. A sértett közben felébredt, védekezni kezdett, a lábával eltolta a férfit, aki erre az ablakon keresztül elhagyta a lakást.

A férfi jelenleg letartóztatásban van, az ügyészség szexuális erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ha szexuális erőszakot, bántalmazást követtek el önnel szemben, vagy zaklatták, hívja a NANE Egyesület bántalmazott nőknek szóló segélyvonalát a 06-80-505-101-ös telefonszámon. Az anonim módon, ingyenesen hívható szám hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között elérhető.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!