Ingyen megkapta a Rába 20%-át a Széchenyi István Egyetemért Alapítványa

2021. augusztus 23. – 20:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül ingyenesen a Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek 20 százaléka, írja az MTI a cég hétfői közlése alapján (pdf). Ezzel tovább folytatódik a közvagyon alapítványokba szervezése, amely a felsőoktatást is érinti.

Az ügyben az állam képviseletében az innovációért és technológiáért felelős miniszter, a többek között a felsőoktatási modellváltást végigverő Palkovics László jár el, aki augusztus 1-jétől a 20 százalékos társasági részesedés felett a tulajdonosi jogokat gyakorolja. A tulajdonosi jogok gyakorlása érdekében az állami tulajdonban lévő részvényeket augusztus 10-én a Nemzeti Védelmi Ipari Innováció Zrt. értékpapír számlájáról az Innovációs és Technológiai Minisztérium értékpapírszámlájára transzferálták.

Augusztus 1-től a Rába Járműipari Holding Nyrt.-ben az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. gyakorolja 2022. december 31-ig. Az ügylet következtében a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. mint tulajdonosi joggyakorló szavazati joga 75,01 százalékról 55,01 százalékra csökkent.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!