Vádat emeltek a pénzszállító ellen, aki rablásnak álcázva próbált lenyúlni 15 millió forintot

2021. augusztus 23. – 11:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sikkasztás miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy pénzszállító cég alkalmazottja ellen, aki idén májusban 15 millió forintot lopott el, a hiányt pedig úgy próbálta meg leplezni, hogy azt állította, kirabolták. A rendőrség fegyveres rablás bűntette miatt kezdett el nyomozni, de a férfi nem sokkal később részletes beismerő vallomást tett, és a kárt is megtérítette, így jó eséllyel csak felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést kap majd, valamint eltiltják a pénzszállítói foglalkozástól – írja az MTI.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint a harmincas éveiben járó vádlottnak a bankautomatákban lévő pénzkazetták feltöltése volt a feladata, és anyagi gondjai miatt határozta el, hogy hozzányúl a rábízott összegekhez. Először egymillió forintot vett el, melynek egy részéből rendezte adósságait, a másik részét pedig szerencsejátékra fordította. Utóbbin nem nyert, ezért úgy döntött, hogy ismét egymillió forintot vesz el az automatákba szánt pénzből, ez pedig így ment tovább 2021 áprilisáig,

a férfi hat bankautomatából összesen 14 millió 664 ezer forintot lopott el.

A férfi a hiány leplezésére aztán újabb ötlettel állt elő, május 28-án az egyik nyíregyházi bankautomatába szánt 15 millió forintból előbb a többi automatából elvett és hiányzó pénzt töltötte vissza, majd a megmaradt 336 ezer forinttal az örökösföldi ATM feltöltésére indult. Az automata közelében aztán szolgálati fegyverével többször fejen ütötte saját magát, a pénzt a helyszínen szétszórta, majd visszament várakozó munkatársához, és azt állította, hogy kirabolták.

A rendőrség fegyveres rablás miatt nyomozni is kezdett, de nem kellett sokat foglalkozniuk a dologgal, a közel két hétig letartóztatásban lévő férfi ugyanis részletes beismerő vallomást tett, valamint a teljes kárt is megtérítette a munkáltatójának. Martossy elmondta, emiatt az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre és egyúttal pénzbüntetésre ítélje, valamint tiltsa el a pénzszállítói foglalkozástól. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!